beschermd monument - patrimoine protégé - protected monumentKapucijnenkerk Oostende

Adres (bij benadering) : Kapucijnenstraat 1 B-8400 Oostende, Dekenaat: Oostende, Bisdom: Brugge

• Dekenaat:Oostende
  • Fusiegemeente:Oostende
  • Patroon: Geen parochiekerk
Kapucijnenkerk Oostende 0
Kapucijnenkerk Oostende 1

De Kapucijnenkerk is de kerk van de zeelieden, met een altaar toegewijd aan Sint-Antonius, patroonheilige van de vissers.
De Kapucijnen vestigden zich in 1615 in Oostende. De eerste steenlegging van de kerk vond plaats op 1 juli 1618 door Maximiliaan van Enghien, abt van Oudenburg. Mgr. Antonius Triest, bisschop van Brugge, wijdde de ker op 9 juni 1620 in. Daarna bouwden de Kapucijnen nook een klooster (het huidge Mijnplein behoorde tot het kloosterdomein), maar dat werd tijdens de Franse Revolitie in 1797 aangeslagen. In 1798 verlieten de kapucijnen Oostende. In het interieur van de kerk vallen de barokke eiken altaren op en de twee maquettes van visserssloepen.