beschermd monument - patrimoine protégé - protected monumentSint-Martinuskerk Moorsele

Adres (bij benadering) : Sint-Maartensplein 15 B-8560 Moorsele (Wevelgem), Dekenaat: Menen, Bisdom: Brugge

Sint-Martinuskerk Moorsele 0
Sint-Martinuskerk Moorsele 1
Sint-Martinuskerk Moorsele 2
Sint-Martinuskerk Moorsele 3
Sint-Martinuskerk Moorsele 4

Van de kerk werd voor het eerst melding gemaakt in 1165. De huidige driebeukige kerk werd in de 16de eeuw opgetrokken. Vooral de zware toren is merkwaardig. In 1909-1910 werd de kerk met 7,2 meter langs de westkant verlengd. In de zuidermuur langs buiten werden schilden van de familie van der Gracht en de Ligne (16de eeuw) gereconstrueerd.
In het interieur zijn schilderijen te zien van o.a. Serafijn Vermote en in het hoogkoor een grafsteen in gekleurd marmer van de familie Basta.