Goddelijke Zaligmakerkerk Schaarbeek

Adres (bij benadering) : Roodebeeklaan 267 B-1030 Schaarbeek, Dekenaat: Brussel-Noord-Oost

Goddelijke Zaligmakerkerk Schaarbeek 0
Goddelijke Zaligmakerkerk Schaarbeek 1
Goddelijke Zaligmakerkerk Schaarbeek 2
Goddelijke Zaligmakerkerk Schaarbeek 3
Goddelijke Zaligmakerkerk Schaarbeek 4

De imposante puntgevel van deze kerk die uitgeeft op de Roodebeeklaan
maakt deel uit van het ontwerp van architect Léonard Homez uit 1935. De grote vensteropeningen laten overvloedig licht binnenstromen in het schip. De kerk werd in 1963 vergroot door architect Jean Dehasse. Afgezien van een kruisweg van kunstenaar Isidore Van Mens is het interieur vooral opmerkelijk door de glasramen ontworpen door Maurits Nevens en uitgevoerd door Herman Mortier, die zich in het koor, het transept en de kapel bevinden.
Andere glasramen in het schip en op het doksaal zijn ontworpen door Pierre Majerus. De galerij wordt ingenomen door een klassiek orgel van
André Rousseau.