Onze-Lieve-Vrouwkerk Jezus-Eik, Overijse

Adres (bij benadering) : Kapucijnendreef 32 B-3090 Jezus-Eik, Overijse, Dekenaat: Overijse, Bisdom: Aartsbisdom

• Andere websites
  • Dekenaat:Overijse
  • Fusiegemeente:Overijse
  • Patroon: Onze-Lieve-Vrouw
Onze-Lieve-Vrouwkerk Jezus-Eik, Overijse 0
Onze-Lieve-Vrouwkerk Jezus-Eik, Overijse 1
Onze-Lieve-Vrouwkerk Jezus-Eik, Overijse 2

Jezus-Eik, gelegen aan de oostrand van het ZoniŽnwoud en aan de E 411-autostrade van Brussel naar Namen, is een gehucht van de gemeente Overijse.
Het dankt zijn ontstaan aan een mirakuleus O.-L.-Vrouwbeeldje, ooit opgehangen aan een oude eik in het ZoniŽnwoud. Vrome verhalen maakten melding van mirakels, wat de abdij van Park-Heverlee ertoe aanzette op de plaats van de eik een kleine kapel op te richten. Het aantal bedevaarders nam snel toe en in 1650 werd de huidige barokke kerk gebouwd. Jezus-Eik groeide uit tot een kleine bedevaartplaats.
Het interieur van de kerk is beslist een bezoek waard