Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk Munsterbilzen

Adres (bij benadering) : Perronstraat 1 B-3740 Munsterbilzen (Bilzen), Dekenaat: Bilzen, Bisdom: Hasselt

• Dekenaat:Bilzen
  • Fusiegemeente:Bilzen
  • Patroon: O.L.Vr. Hemelvaart
Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk Munsterbilzen 0
Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk Munsterbilzen 1
Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk Munsterbilzen 2
Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk Munsterbilzen 3

De huidige kerk werd gebouwd in 1852 in neo-gotische stijl, en in 1922 uitgebreid met twee zijbeuken, sacristie, jongenskapel en voorportaal.
De toren dateert uit 1565 en werd gebouwd met mergel uit Zichen en Valmeer en bakstenen.
De brikken hebben de parochianen zelf gebakken. Buiten meet de toren 6,18 meter, de muren zijn 1,16 meter dik. Er restte nog 3,86 meter zijde. In deze ruimte werd lesgegeven en vergaderde de gemeente.

Aan de voorkant van de toren zien we een halfverheven beeldhouwwerk van Onze Lieve Vrouw tenhemelopneming.