Sint-Jan-Evangelistkerk Steendorp

Adres (bij benadering) : Gelaagstraat 12 B-9140 Steendorp (Temse), Dekenaat: Temse, Bisdom: Gent

Sint-Jan-Evangelistkerk Steendorp 0
Sint-Jan-Evangelistkerk Steendorp 1
Sint-Jan-Evangelistkerk Steendorp 2
Sint-Jan-Evangelistkerk Steendorp 3
Sint-Jan-Evangelistkerk Steendorp 4
Sint-Jan-Evangelistkerk Steendorp 5

Vrij massief kerkgebouw met de inkomtrappen en de toren op de rooilijn van de straat. Ruime pseudo-basilicale baksteenbouw in neoclassicistische stijl met neo-Romaanse voorgevel. Architecten: Frans Stoop (oorspronkelijke vorm) en August Van Assche (uitbreiding en toren - 1890). De vorm van de toren bezorgde de Steendorpenaars de bijnaam de mosterdpotten.

Merkwaardigheden: goed verlicht interieur, preekstoel (laatbarok met beeldhouwwerk van Petrus Cornelius De Preter), biechtstoelen (neoclassicistisch), hoofdaltaar en koorgestoelte (Mathias Zens). Het orgel (Delehaye) dateert uit 1835 en is beschermd bij Koninklijk Besluit van 7/2/1980.