Christus-Koningkerk Hollebeke, Temse

Adres (bij benadering) : Prinsenlaan 2 B-9140 Hollebeke, Temse, Dekenaat: Temse, Bisdom: Gent

• Dekenaat:Temse
  • Fusiegemeente:Temse
  • Patroon: Christus Koning
Christus-Koningkerk Hollebeke, Temse 0
Christus-Koningkerk Hollebeke, Temse 1
Christus-Koningkerk Hollebeke, Temse 2
Christus-Koningkerk Hollebeke, Temse 3

De Christus-Koningwijk werd parochie bij Koninklijk Besluit van 25/11/1952. Onder leiding van E.H. Paul Verstraeten, onderpastoor, werd in 1952 een noodkerk opgericht.
Op 11/6/1961 legde Mgr. Karel Calewaert de eerste steen van de nieuwe kerk. De inwijding vond plaats op 22/9/1963. E.H. Arthur Huyck, pastoor, was de bezieler van de realisatie. Architect was Eugène De Wit (Wetteren). Bij de herschildering van de kerk in 1992 werd een keramiek van de Temsese kunstenaar Jozef Pauwels, directeur van de Academie en Vaktekenschool, aangebracht achter het altaar: Door de wereld gaat het woord en het brengt zijn vruchten voort. De dynamiek van Christus' boodschap wordt uitgebeeld en daaruit ontstaat een kroon van vuur, die uitmondt op de kruisen van de calvarie: de droom van Christus-Koning.