Sint-Jan-Baptistkerk Schulen

Adres (bij benadering) : Kiezelweg 78 B-3540 Schulen (Herk-de-Stad), Dekenaat: Herk-De-Stad, Bisdom: Hasselt

• Dekenaat:Herk-De-Stad
  • Fusiegemeente:Herk-de-Stad
  • Patroon: Sint-Jan Baptist
Sint-Jan-Baptistkerk Schulen 0
Sint-Jan-Baptistkerk Schulen 1
Sint-Jan-Baptistkerk Schulen 2
Sint-Jan-Baptistkerk Schulen 3

Opgetrokken na afbraak van de oude kerk (1937), n.o.v. architect Jozef Derť.
Kruiskerk met vierkante zuidwestertoren rechts van het portaal, schip van drie traveeŽn, transept arm van een travee, koor van twee rechte traveeŽn en een vlakke sluiting. Bakstenen gebouw met gebruik van breuksteen voor plint en vensteromlijstingen. Spitsboogvensters en een portaal met spitsboogarcade. Zadeldaken (leien). Overwelving d.m.v. een bakstenen spitstongewelf op bakstenen ribben (1125).

Meubilair.. Barok schilderij met Calvarie, olie op doek.
Processiebeeld van St.-Joris, gepolychromeerde eik (XVI).
Lodewijk XV-preekstoel, eik.

Uit: Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen, 6n 2 (He-Z)

Kerk is opgetrokken uit Weisserstein, volgens een geometrische kleurschakering afgewisseld met de groene Gileppezandsteen. (zie zelfde bouwtrant in Sint-Martinus Houthalen en de Sint-Theresiakerk te As.
Bron:Atlas natuursteen in Limburgse monumenten.